22 augustus 2018, 10:05 | By Administrator

Videoslot Legend Of Loki review

Legend Of Loki

De Noorse mythologie blijft voor veel mensen een bron van inspiratie. Dit thema komt ook duidelijk terug in het videoslot Legend Of Loki, van de spelmakers iSoftBet. Bij dit spel staat voor een keer niet Thor, Odin of de kwaadaardige Hella centraal, maar draait het voornamelijk om de minst favoriete zoon van Odin: Loki. Deze onbetrouwbare Noorse god doet alleen maar wat hij zelf wil, maar hij kan je bij dit spel daardoor juist aan grote winsten helpen. In deze review bekijken we de belangrijkste kenmerken en features van Legend Of Loki.

De huidige gokwet Kansspelen op Afstand (Koa)

De nieuwe gokwet, de wet Kansspelen op Afstand (Koa), die op 1 april 2021 is ingegaan, is met name aangenomen om in te spelen op de nieuwe marktsituatie. Op 19 februari 2019 werd het wetsvoorstel goedgekeurd door de Eerste Kamer waarmee definitief werd besloten om de vorige wet uit 1964 te actualiseren. De vorige gokwet was namelijk opgemaakt in een tijd dat online casino’s nog niet aan de orde waren. Ook is de nieuwe wet Koa erop gericht om illegale casino’s te bestrijden en spelers naar legale websites te leiden waar bezoekers kunnen rekenen op een veilig en Nederlands platform. Door met legale online casino’s te komen, verdient de overheid ook met de belastingen die geheven kunnen worden en anders naar buitenlandse aanbieders zou verdwijnen. De Kansspelautoriteit (KSA) heeft de verantwoordelijkheid om toe te zien op de gokmarkt.

Meer weten over legale casino’s? Lees alles over casino’s met een KSA-vergunning.

Online casino’s toegankelijk voor Nederlandse spelers

Online casino’s zijn sinds 2 oktober 2021 toegankelijk voor Nederlandse spelers. Het gaat in dit geval om gereguleerde casino’s die een officiële vergunning van de Kansspelautoriteit hebben bemachtigd. Die casino’s moeten eerst een aanvraag indienen bij de gokautoriteit waarna deze wordt goedgekeurd of afgekeurd. Sinds de dag dat de nieuwe wet van kracht is, dus sinds 1 april 2021, neemt de KSA aanvragen in behandeling. Op 29 september 2021 zou het de eerste 10 licenties uitdelen waarna de eerste websites met een KSA-vergunning een paar dagen later op 2 oktober 2021 live zouden gaan. Daarmee mogen spelers uit Nederland nu legaal gokken bij deze casino’s. Gokken bij niet-gelicentieerde casino’s daarentegen is niet legaal. 

Gokreclames blijven een heikel punt

Rondom de gokreclames is er nog altijd een hoop te doen, want het idee van het legaliseren van de nieuwe gokmarkt is om spelers te “kanaliseren” van het illegale aanbod naar het legale aanbod online casino’s. Dat kanaliseren is een definitie waarbij je je een visuele trechter moet voorspellen waarin spelers gestimuleerd moeten worden om het illegale aanbod te verlaten en uiteindelijk uit te komen bij de legale opties. Een van de manieren om spelers hierover attent te maken is door hen informatieve reclames te tonen. Deze moeten echter vermijden dat spelers die tot een risicogroep behoren worden verleid tot gokken. Daarom gelden op dit moment de volgende richtlijnen en beperkingen:

  • Gokgerelateerde reclames zijn niet toegestaan tussen 06:00 en 21:00 op radio en tv.
  • Tijdens live sportwedstrijden zijn gokreclames verboden.
  • Reclames op social media met veel jongeren zijn verboden. Dit geldt voor Facebook, Instagram, en TikTok).
  • Professionele sporters mogen hun imago niet lenen aan gokgerelateerde sporters. Ex-sporters (zoals Andy van der Meijde bij BetCity) mogen dat wel.

Omdat er nog een hoop discussie is over het wel of niet moeten tonen van gokreclames en in welke vorm is onze verwachting dat gokreclames aan veranderende regels onderhevig zullen zijn. 

CRUKS-register: uitsluiten van risico spelers

Om kansspelverslaving tegen te gaan heeft de Kansspelautoriteit de database CRUKS in het leven geroepen. Deze database moet zowel door landgebonden speelhallen als legaal opererende online casino’s worden gebruikt. In deze database staan kwetsbare gokkers of spelers met een verbod op gokken. Mensen met een registratie in CRUKS mogen niet deelnemen aan kansspelen. Aanmelding voor de database kan vrijwillig, maar ook gedwongen. In dat laatste geval kunnen schuldeisers, familie en vrienden de probleemgokker laten registreren. Het CRUKS-register is gekoppeld aan het BSN-nummer dat wordt nagetrokken bij het casino bezoek of aanmelding. Eenmaal in het systeem van de kansspelaanbieder hoeft het BSN-nummer niet elke keer te worden gecheckt. Spelers die in het CRUKS-register staan worden niet toegelaten tot het casino, noch online, noch offline. 

Meer weten? Lees alles over het CRUKS-register.

Stakeholders van de nieuwe gokwet

Er zijn een hoop verschillende partijen die te maken krijgen met de nieuwe gokwet. Zo is de wet opgesteld door de overheid voor gokfaciliteiten om spelers te beschermen. We nemen alle stakeholders van de nieuwe gokwet met je door:

  • Overheid: in februari 2019 zou de Eerste Kamer de wet aannemen. Minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker was verantwoordelijk voor het dossier en zou een centrale rol spelen bij de goedkeuring van de wet en de aanloop daartoe.
  • Kansspelautoriteit (KSA): de KSA werd in 2012 aangewezen door de overheid om in te spelen op de gokwet die toen al werd beraamd om pas in 2019 te worden aangenomen. De KSA is een overheidsorgaan die de markt moet reguleren en illegale aanbieders moet weren. Ook geeft het de goklicenties uit aan offline en online aanbieders.
  • Online operators: de online aanbieders worden echter het meest beïnvloed door de nieuwe gokwet, omdat de offline gokfaciliteiten al beschikten over een vergunning van de KSA om hun diensten aan te bieden. De online operators kunnen zowel uit het binnenland als buitenland komen en bieden diensten aan als videoslots, tafelspellen, live casino spellen, online bingo, en sportweddenschappen.
  • Spelers: sinds 2 oktober 2021 mogen spelers uit Nederland legaal gokken bij online aanbieders die beschikken over een vergunning van de KSA. Spelers zullen daarbij rekening moeten houden met het CRUKS-register en andere eisen zoals de minimumleeftijd van 18 jaar. 
  • Belastingdienst: voor de kansspelbelasting valt te zeggen dat deze al wordt voldaan door de aanbieder. Spelers hoeven daardoor niet nog een keer belasting af te dragen. De winsten die spelers maken in het online casino zijn daardoor belastingvrij. De kansspelbelasting bedraagt 30.1%, maar raakt spelers niet. Dit percentage is een verhoging van het eerdere 29%. Wat aanvankelijk een tijdelijke verhoging zou zijn is tot op heden nog niet teruggedraaid. 

Bekijk hier het videoslot Legend Of Loki

Hier kun je vast bekijken hoe het videoslot er uitziet.

Belangrijkste kenmerken van Legend Of Loki

Het videoslot Legend Of Loki speel je op vijf rollen met elk drie rijen. Op dit speelveld zijn 20 winlijnen te maken. De maximale winst kan behoorlijk oplopen, met name wanneer je free spins hebt vrijgespeeld. Wanneer je geluk hebt en Loki aan jouw kant staat, kun je dan tot wel 2.083 keer je inzet terugverdienen. Op de rollen en rijen kun je naast Loki ook drie van zijn familieleden terugvinden. Deze symbolen van de Noorse goden geven de hoogste uitbetaling. De andere symbolen zijn de klassieke 10 tot en met aas.

Naast en achter de fraaie symbolen op het speelveld zie je  de mythologische stad Asgard weergegeven waar Loki en zijn familie wonen en heersen. Door de vrij ingetogen muziek kun je je aandacht goed bij het spel houden. De inzet van Legend Of Loki kun je zelf maar op één manier aanpassen. Kies een coin value tussen 0,01 en 1,00 euro. Deze coin value gaat keer twintig, omdat je automatisch voor alle winlijnen speelt. Hierdoor is de maximale inzet 20,00 euro en de minimum inzet 0,20 euro. De variantie van Legend Of Loki is medium tot hoog en de RTP is 96,23% en dus uitstekend te noemen.

Bonus Features van dit videoslot

De wild in Legend Of Loki is het symbool van de hamer van Loki zijn broer Thor. Deze wild werkt zoals normaal: hij kan alle symbolen vervangen om je zo aan winlijnen te helpen. Er zijn daarnaast nog sticky wilds die kunnen worden opgeroepen door Loki voordat de rollen spinnen. Deze feature heet de Wild Strike Feature en komt willekeurig voor. Dit gaat ook op voor de Storm Shower Feature. Wanneer de bliksem een rol raakt na de spin zullen de symbolen op die rol veranderen in de symbolen die je nodig hebt om een winlijn te maken.

Daarnaast is er ook nog de Stacked Respins Feature. Wanneer op de drie rijen op de eerste rol hetzelfde symbool staat, dan blijven deze op hun plek en volgt een gratis respin. Deze stopt pas wanneer je een winlijn hebt gemaakt met de symbolen. Bijzonder zijn ook de scatters die zijn te herkennen aan het symbool van een ring. Wanneer je hier drie of meer van hebt dan krijg je tien free spins. Voordat deze ingaan wordt één symbool gekozen als Special Symbol. Wanneer dit symbool op de rollen en rijen komt zal hij blijven plakken tot de free spins op zijn. Zo is het goed mogelijk om veel te winnen wanneer je free spins hebt.

Andere spellen met de Noorse goden in de hoofdrol spelen?

Wanneer Legend Of Loki je aanspreekt dan kan het goed zijn dat ook de andere games waar de Noorse mythologie als inspiratie is gebruikt iets voor jou zijn. Lees bijvoorbeeld eens de reviews van de volgende spellen en wie weet kom je je nieuwe favoriete videoslot tegen: